Therapiecentrum Alethiea

Ik ben Louise van 1.2.3.Connect

en na 5 jaar full-time in Alethiea, privé praktijk, te werken als psycho(trauma)therapeut, sla ik mijn vleugels verder uit. 

M'n passie voor psychotrauma koppel ik aan mijn passie voor reizen.  

Ik ben er nog als jouw therapeut, enkel de vorm van onze therapie zal veranderen. 

Ik neem je graag even mee door de voordelen van dit nieuwe avontuur. Want niet alleen mijn, maar ook jouw mogelijkheden en vrijheden breiden nu uit.

Samen gaan we voor de verhoging van efficiëntie en effectiviteit van jouw therapeutisch upgrade proces. 

Online therapie 

is het digitaal volgen van je therapeutisch proces. Dit kan eventueel in combinatie met een Upgrade module.

Klik hier voor meer uitleg

Wat is therapie?

Tijdens een intake gesprek onderzoeken we jouw noden en wensen. We tekenen dan samen een traject uit. 

Klik hier voor meer uitleg

Wat is EMDR?

 is een vorm van therapie die onverwerkte herinneringen helpt verwerken. 

Klik hier voor meer uitleg

Online therapie waar jij wilt.

Je klikt op 'afspraak maken', je kiest een uur en datum die past voor jou en jij beslist van waaruit jij de therapiesessie volgt. Soms zit ik met jou in een bos, soms aan de zee, soms ontmoet ik je kat of je partner, vanuit je zetel of aan je bureau... 

Waar jij jou goed en op jou gemak voelt, daar doen we de sessie.

 

🚩 Ik begrijp dat privacy een must is en dit niet altijd kan gegarandeerd worden. De kinderen komen je storen, je wilt in alle rust spreken, je wilt even uit je vertrouwde omgeving zijn.. 

Wees welkom in je vertrouwde praktijk Alethiea om jouw online sessie te volgen met mij. Er zal een computer met webcam staan in de eerste bureau. De website van 1.2.3.Connect staat open en jij vult jouw logingegevens in. Je gaat naar je therapiesessies en klikt op de zoomlink. Het programma opent en ik verschijn aan de andere kant van het scherm. Na de sessie log je terug uit en laat je alles weer achter voor de volgende persoon.

Upgraden met gemak

Zit je thuis van je werk? Ben je op zakenreis? Net bevallen? ... Er is vanaf nu geen enkele reden meer om je aandacht af te wenden van jouw upgrade proces. Je mag echt ten volle gaan voor de verhoging van je kwaliteit van leven. Ik sta je hier graag in bij met een uitgebreid aanbod van zelf-ontwikkelingscursussen (Self-Upgrades), groepstrajecten (Coached-Upgrades), Luxe privé trajecten (Full-Upgrades) en Retreats in binnen-en buitenland.

Als je full-time therapeut bent, dan zie je heel veel mensen per week, volg je heel veel processen, leer je heel veel bij van wat werkt bij iemand en wat niet. Ik heb mogen ondervinden dat om de twee weken of om de maand een uur op gesprek komen, naar mijn tevredenheidsgevoel, niet steeds genoeg oplevert. 

Om diep te transformeren, die oude programma's te wijzigen en echt te gaan upgraden dan is er meer nodig. Dit is niet erg en ligt niet aan jou. Het ligt oa aan een tekort aan bewustzijn binnen de maatschappij, een tekort aan psycho-educatie, een tekort een empathie en welzijn, een algemeen tekort aan flexibiliteit in ons denken, doen en voelen.

Ik zal me internationaal steeds verder bijscholen om een steeds betere traumatherapeut te worden. Ik ga op onderzoek en ontdekking en breng dit tot bij jullie. Ik zal jullie uitnodigen voor events, workshops en lezingen om alles te delen. Dus volg alle avonturen via social media en nieuwsbrief!

Verhoging gebruiksgemak

Ik werk met alle leeftijden vanaf 16 jaar. Iedereen is in de mogelijkheid om een online therapiegesprek te hebben met mij. Is dit vanop je tablet, gsm, laptop... Ik help je waar mogelijk. Via de kajabi app heb je al je afspraken, notities, documenten, cursussen.. in je broekzak zitten! 

 

Verlies je soms eens het overzicht van je therapieproces? Vergeet je soms even wat je verwezenlijkt hebt in je vorig gesprek? Nu houden we samen alles overzichtelijk bij via ons therapieplatform. Je hebt er overzicht op je afspraken, we delen notities, je kan agendapunten aanvullen, .. ontdek alle nieuwe snufjes uit de online therapiewereld! 🚩Ps. Ook EMDR kan perfect doorgaan via een vernieuwd online programma. 

🎉Hou de nieuwsbrief goed in de gaten! 

Contacteer mij bij vragen via [email protected].be

How it works

Je wordt gezien en gehoord met aanwezige en afgestemde aandacht.
Je wordt bijgestaan door iemand die je helpt kalmeren in tijden van 'distress' en je leert reguleren.
Er worden blokkades opgehoffen zodat we weer toegang krijgen tot de natuurlijke integratiestroom van lichaam en geest.
Je leert weer bewegen vanuit ongemak naar gemak. Dit op een vertrouwelijke manier. 
Je voelt je in een veilige omgeving samen met iemand die veiligheid biedt. Je kan ontspannen. 
Er ontstaat terug vertrouwen, harmonie en gezondheid.

Heerlijk zijn de momenten waarop we volledig aanwezig zijn in het hier en nu en ons lichaam zich ten volle ontspant. Tijdens deze momenten ervaart ons brein wat veiligheid is. Dit gevoel van veiligheid komt ons lichaam en onze gezondheid ten goede.
Maar heel vaak in het dagelijks leven is ons impliciet geheugen actief en reageren we niet vanuit het heden, maar vanuit het verleden. We zitten, bijvoorbeeld, op een vergadering. We zouden graag onze mening geven, maar in plaats daarvan zwijgen we en trekken we ons terug.
We doen namelijk wat we als kind deden om te overleven. Zwijgen en onszelf onzichtbaar maken.
In onze kindertijd beschermde deze houding ons tegen een ouder die altijd kritiek gaf.
Ons brein heeft niet door dat het nu niet meer nodig is om ons op die manier te beschermen. Ons brein heeft niet door dat het nu wel veilig genoeg is om onze mening te geven en ons zichtbaar te maken.
Een deel van onszelf weet dit wel, maar een deel van onszelf voelt dit niet. Dit conflict tussen weten en voelen geeft veel onrust en spanning in ons lichaam, wat resulteert in extra productie van stresshormonen.

Hoe we reageren in het hier en nu is verbonden met onverwerkte herinneringen die getriggerd worden. Het is verbonden met hoe we als kind overleefden in situaties waaruit we niet konden ontsnappen.
Bijvoorbeeld, mijn partner maakt een opmerking en ik reageer heel defensief. Mijn reactie is niet afgestemd op de huidige situatie, maar ik verdedig me zoals ik me verdedigde in mijn kindertijd om te overleven met een oudere broer die altijd op mijn kap zat.
Samen met de cliënt kijken we waar je in het hier en nu nog bepaald wordt door je geschiedenis. Dit kan door een éénmalige gebeurtenis zijn (bv. een ongeval) of door langdurige vroegkinderlijke situaties.
Soms gaat het over situaties die er niet hadden moeten zijn, maar er wel waren (bv. misbruik, mishandeling). Soms gaat het over wat er wel had moeten zijn, maar afwezig was (bv. zorg, veiligheid, steun).
Samen met de cliënt kijken we waar we in het heden nog bepaald worden door het verleden en welke onverwerkte herinneringen, trauma's we alsnog willen verwerken.
We vertrekken altijd vanuit het doel om in het hier en nu vrijer te worden ten opzichte van onszelf, onze relaties, onze kinderen.

Trauma Therapy - EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een wetenschappelijk onderzochte benadering en wordt ingezet bij trauma, angst, dwang, verslaving, burn-out, depressie en psychose. Het is een vorm van therapie die onverwerkte herinneringen helpt verwerken.

Vaak liggen pijnlijke ervaringen aan de basis van problemen in ons leven. Duidelijke voorbeelden zijn traumatische ervaringen zoals seksueel misbruik, lichamelijk geweld of ernstige emotionele verwaarlozing die kunnen leiden tot een negatief zelfbeeld, problemen met het vertrouwen van de ander of een overmatige neiging om alles in het leven proberen te controleren.

Ook ervaringen waar niet zozeer de intensiteit als wel de chroniciteit of de herhaling van het gebeuren kenmerkend waren, kunnen sporen hebben nagelaten bij de persoon. Een voorbeeld daarvan is het kind dat gedurende jaren geplaagd/gepest wordt omwille van de kleur van zijn haar of de dikke brilglazen en eveneens een negatief zelfbeeld heeft ontwikkeld.

Soms is het verband tussen de pijnlijke ervaringen en het actuele probleem duidelijk, zoals schrik om met de auto te rijden na een auto-ongeluk, vaak is die link veel minder duidelijk. De eerste fase van de EMDR-therapie zal er dan ook uit bestaan om na te gaan of het huidig probleem sowieso gelinkt kan worden aan pijnlijke, onverwerkte herinneringen. (centrumpsychotrauma, 2019)

EMDR kan zowel worden ingeschakeld bij bekende als minder bekende pijnlijke ervaringen. Het maakt niet uit welke ervaring je dooreen heeft geschud. In principe kan elke gebeurtenis een blijvende indruk op je nalaten, als deze niet op de juiste manier werd opgeslagen in je brein. (emdr-belgium, 2019)

EMDR is een gespecialiseerde behandeling die enkel door goed opgeleide therapeuten mag worden toegepast. Zoals elke methode is ook EMDR pas veilig en efficiënt in de handen van een bekwame EMDR-therapeut.

Meer info op: www.EMDR-belgium.be